Els mites i les creences sobre la cura del cabell

Els mites i les creences sobre la cura del cabell

Hi ha molts mites i falses creences en relació a com tractar el cabell. Escoltem moltes vegades que rentar-se els cabells cada dia no és bo per a la seva cura o que les màscares hidraten el cabell … però, què hi ha de cert en totes aquestes llegendes al voltant de la cura del cabell? De la mà del saló de bellesa i perruqueria de Tina Prat, anem a explicar què hi ha de cert i de no tant cert en totes aquestes creences …

Moltes vegades s’ha dit que rentar-se els cabells diàriament l’espatlla, però la veritat és que podem fer-ho amb productes de bona qualitat. Utilitzar xampús de perruqueria, sense olors ni colorants, ajuda a que els cabells no es deteriorin. Hi ha dues creences més relacionada amb els xampús: una és que si fan escuma netegen millor els cabells i l’altra és que els cabells s’acostuma a un xampú si sempre s’utilitza el mateix. Les dues són falses.

Un altre dels problemes fonamentals relacionats amb els cabells, són les puntes obertes. Si has escoltat que les puntes obertes es poden reparar no és cert. Les puntes, un cop obertes, ja no poden arreglar-se. L’única solució és utilitzar les tisores.

També hi ha un mite que diu que si cada dia et pentines més de 100 vegades, el cabell està més llis i brillant. Això també és fals. El fet de raspallar tant el pèl produeix fricció i que es trenqui amb més facilitat. Les cues de cavall han estat un dels pentinats més relacionats amb la caiguda del cabell. És cert que les cues produeixen que els cabells es tallin, però perquè s’acceleri la caiguda cal que vagi acompanyat d’altres problemes capil·lars.

I, finalment, el temut tema de les cabells blancs i la creença que si t’arrenques un cabell blanc et surten dos. Realment cada cabell té un sol fol·licle, així que no poden sortir dos per fol·licle. Si escoltes a algú afirmant algun d’aquests mites, ara ja saps que no són reals!

No hi han comentaris

Escriu el teu comentari