A les vacances aprofita les propietats curatives del mar

A les vacances aprofita les propietats curatives del mar

El mar és un dels elements de la natura que incorporem de forma habitual a les nostres vacances. Ja sigui per perdre’ns en una illa deserta, per anar a visitar platges exòtiques o per fer una excursió amb la família.

A l’estiu aprofitem per descansar i desconnectar de la rutina. L’estrès que es genera durant tot l’any, s’allibera en aquestes dates. És, per això, que el mar també ens pot ajudar en aquest sentit, ja que té diferents propietats que el fan inconfusible i admirable.

D’una banda, es tracta d’un bàlsam per als sentits que contribueix a relaxar el sistema nerviós, gràcies a la brisa marina, el soroll de l’onatge i el preciós quadre que deixa la seva immensitat, a més d’augmentar els nivells de dopamina i oxitocina que produeixen un gran benestar.
El sol, sempre que es prengui amb precaució, per la seva banda, aporta vitamina D i endorfines que generen energia i felicitat.

D’altra banda, el mar té beneficis fisiològics sobre el cos. La sal del mar que es posa a la pell és un ‘peeling’ superficial que ajuda a la exfoliació de la mateixa. El mar també té beneficis antiinflamatoris i bactericides per ser ric en minerals com el clorur de sodi, el magnesi, el potassi, el calci o el brom.

A més, l’aigua del mar pot ajudar a prevenir o tractar problemes respiratoris com refredats o tos, pot funcionar com a antisèptic i antibiòtic ajudant a la cicatritzar ferides, o com a relaxant muscular afavorint la recuperació de lesions. En aquest sentit, és un bon aliat en el moment de realitzar rehabilitació.

Aquest estiu no t’ho pensis més i si t’agrada remullar-te, el mar pot ser un dels teus llocs on passar amb els que més estimes les vacances. Aconsegueix desestressar-te i, ¡tornar amb les piles càrregues!

No hi han comentaris

Escriu el teu comentari