La ciència ajuda a la regeneració capil·lar

La ciència ajuda a la regeneració capil·lar

La calvície masculina és un tema que preocupa a la meitat de la població per les seves repercussions en l’aspecte físic. En una societat tant exposada a la crítica per l’aparença, aquest és un dels temes centrals avui dia. Un 50% dels homes majors de 50 anys pateix importants pèrdues de cabell.

Encara que han existit tractaments per al creixement del cabell i empelts de pèl, els resultats no sempre són fructífers. A més, en el cas dels empelts, en algunes ocasions, el resultat no sembla del tot natural.

És per això que la ciència segueix investigant sobre com fer créixer el cabell de forma natural. Si hem arribat a la lluna, aquesta qüestió ha de poder solucionar-se, han pensat alguns dels científics nord-americans de Sanford Burnham Medical Discovery Institute que han donat un gran pas en pro de la cura de la calvície.

Es tracta de crear cabell amb aparença natural que pot créixer a través de la pell al utilitzar cèl·lules mare pluripotents induïdes.

El poder de les cèl·lules mare

Sabem la importància de les cèl·lules mare per a l’avanç de la ciència i la cura de malalties. I ara podem veure aquest resultat també en la regeneració capil·lar. Per això, s’utilitza una capa biodegradable que s’insereix en la zona afectada i que ajuda a les cèl·lules mare a integrar-se en la pell.

De moment, les proves s’han fet amb ratolins. Però aquests científics asseguren que la regeneració capil·lar a través de cèl·lules mare en humans està a la volta de la cantonada.

L’atractiu dels homes calbs

Segons alguns estudis, els homes calbs tendeixen a tenir una aparença segura i atractiva. Aquesta dada haurà de tenir-se en compte a l’hora de decidir si un vol o no fer-se un empelt de cabell. Esperem que en un futur molt proper hi hagi la possibilitat d’escollir entre la calvície i la regeneració dels cabells.

No hi han comentaris

Escriu el teu comentari