Entrevista a Catalunya Ràdio: l’ecologia en perruqueria i estètica

Entrevista a Catalunya Ràdio: l’ecologia en perruqueria i estètica

Aquesta setmana a la perruqueria i centre d’estètica Tina Prat, hem fet una entrevista a Catalunya Ràdio al programa MeteoMauri on el presentador Francesc Mauri i José Luís Gallego ens han entrevistat. Es tracta d’un programa de ràdio en què la meteorologia, el medi ambient i l’interès per la natura són els temes principals.

En el nostre cas, hem parlat sobre l’ecologia en el nostre sector: la perruqueria i l’estètica. Us deixem algunes de les preguntes que ens han fet i que són interessants per entendre millor l’àmbit de l’ecologia en perruqueria i estètica.

Costa apostar per una perruqueria ecològica?

No és senzill crear des de zero una perruqueria i estètica que aposti només pels productes ecològics, ja que no és un mercat que estigui molt desenvolupat avui dia.

És molt perjudicial la utilització de productes químics?

És perjudicial per al cos, ja sigui el cuir cabellut, la pell o les ungles, i també ho és per pel medi ambient perquè els productes químics contaminen i no tenen cura de la natura. A més, hi ha una qüestió ètica que normalment es deixa de banda, és a dir, com s’arriba a crear un producte químic. En el procés trobem testeig amb animals, explotació laboral o utilització de primeres matèries molt contaminants.

Quins productes ecològics es poden trobar al mercat?

Hi marques que únicament aposten pels productes ecològics i no contaminants, i d’altres que tenen una de les seves línies ecològiques, però que segueixen tenint la resta de productes amb components químics. Nosaltres apostem per les primeres, ja que fem un pas més i busquem treballar amb proveïdors 100% ecològics.

El fet que els productes siguin ecològics suposa renunciar a algun component essencial?

Els productes de bellesa ecològics estan totalment preparats per donar al mercat el que els seus compradors necessiten, i, no només això, sinó que aporten aquest plus d’ètica no contaminant.

Hi ha diferència de preus entre els productes ecològics i els químics?

Les grans marques no tenen molta diferència de preu. La conscienciació de les persones ajuda a que aquestes marques siguin més utilitzades i, per tant, els seus preus siguin més competents.

Com es gestiona el residu al centre? Tenim un sistema de reciclatge de tots els envasos, la il·luminació és de leds i també fem servir un descalcificador electrònic.

Totes les perruqueries i centres d’estètica haurien d’aplicar aquest model ecològic?

Com més negocis en aquest àmbit es conscienciïn, més serem els que ajudarem a tenir cura del medi ambient. És cert que no és senzill fer aquest canvi a allò que és ecològic perquè el mercat no ho posa fàcil i no és el camí que normalment s’utilitza.

En conclusió, nosaltres estem apostant, no només per imatge, sinó també per salut per canviar el que tenim a mà, i aportar el nostre granet de sorra a la millora del món i la lluita contra el canvi climàtic.

 

Foto al programa de ràdio Meteomauri
No hi han comentaris

Escriu el teu comentari